Citronminimuffins med vit choklad
Publicerat den

 
Dessa cupcakes är perfekta för någon som inte tycker om saker som är för söta och älskar citron, dessutom är kombinationen mellan citron och vit choklad svår att slå! 
 
Tänk på att den vita chokladfrostingen behövs göras några timmar i förväg innan du ska dekorera muffinsarna. Det går ävn att låta den stå över natten innan du fortsätter med steg 3 på frostingen. 
 
Blir ca 20 minicupcakes
Ingredienser
 
Citronmuffins:
110 g smör
60 ml/1/4 cup citronjuice
60 ml/ 1/4 cup vatten
150 g/ 3/4 cup socker
1 vispat ägg
60 ml/1/4 cup yoghurt
1 tsk vaniljsocker
1 matsked rivet citronskal
125 g/1 cup mjöl
3/4 tsk bikarbonat
1 krm salt
 
Vit choklad ganache
200 g vit choklad
1,25 ml/dl grädde
 
Muffins:
1. Värm ugnen till 175 grader. 
2. Smält smöret tillsammans med citronjuicen. Flytta från plattan när smöret är smält och rör i socker tills allt är blandat. 
3. Blanda i yoghurt, ägg och citronskal och låt blandningen svalna. 
4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en annan skål. 
5. Vispa i de torra ingredienserna i den svalnade citronblandningen och häll i smeten i små formar. 
6. Grädda i ca 12-15 min, prova med en provsticka om de är klara. Det går även att göra dessa som vanliga cupcakes, men tänk på att gräddningstiden måste vara längre då också. 
7. Ta ut och låt svalna på ett galler. 
Detta recept finns också här
 
Frostingen:
1.Smält den vita chokladen tillsammans med smöret över ett vattenbad eller i mikron i 30 sekunders intervaller. 
2. Låt det stå MINST 2 timmar i kylen eller rumstemperatur i en skål med plastfolie över tills blandningen tjocknat. 
3. Vispa upp den tjocknade blandningen tills det är en vit, fluffig kräm. 
 
Spritsa frostingen på muffinsarna och njut! Lycka till! 
 
Silke
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

hittarecept.se