Kladdkakstårta med vit choklad
Publicerat den

 
Kladdkaka är något av det enklaste man kan göra och tillsammans med den vita chokladen blir det hur gott som helst! 
 
Kladdkaka
100 g smör
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 krm salt
 
Vit chokladganache
225 g vit choklad
1 1/2 dl grädde
 
1. Börja med att smälta chokladen i en kastrull. Dra av från plattan och blanda i resten av ingredienserna. 
2. Häll smeten i två formar med bakplåtspapper i botten som är ca 15 cm i diameter, eller en stor form (då blir det bara ett lager på tårtan). 
3. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 25-30 minuter. Längre om formen är större. 
4. Hacka chokladen och lägg den i en skål. 
5. Värm grädden på svag värme tills den börjar småkoka. Häll grädden över chokladen och se till så att grädden täcker all choklad. Låt stå i ca 2 minuter. 
6. Rör ihop ganachen med en visp tills den är slät. Låt svalna i kylen. 
7. Bre lite av ganachen på en av bottnarna när de har svalnat helt. Låt ganachen stelna lite i kylen om det behövs.
8. Se till så att resterande ganache är sval. Vispa upp ganachen med hjälp av en elvisp tills den är vit och fluffig. Bre detta runt tårtan i ett jämnt lager. Dekorera med ex. Choklad. 
 
Lycka till!
Silke
 
 
 


hittarecept.se