Kakbuffée
Publicerat den

 
 
 
Bilder från ett födelsedagsfika vi hade hemma hos oss. Att fixa kakbufféer kan nog vara bland det roligaste gällande bakning, man kan göra vad som helst och allt får vara i miniformat! Alla kan hitta något de gillar, eller ta en av varje! 
På biderna kan ni se mini key lime pies, rocky road fudge, röda bär-rutor, cookies, skorpor, chokladtryffeltårta och lemonad med hallon och passion.
Limepajerna bakade jag i en minimuffinsplåt efter ett modifierat recept av Roy Fares. Fudgen har jag ett eget recept till, kan eventuellt lägga upp det här när julen närmar sig (vem älskar inte julgodis liksom?). Cookies har jag redan ett recept för på bloggen, det funkar alltid! Skorporna är gjorda av uppskurna surdegsbullar som jag penslat med smör, socker, kardemmumma och kanel och torkat i ugnen tills de blivit gyllenbruna. Även det receptet skulle jag kunna publicera, en favorit som alltid går åt!
Röda bär-rutorna gjorde jag med en smuldeg som jag tryckte ut i formen, la på bären och smulade över resten av degen. I smuldegen hade jag lite hackad vit choklad som i ugnen blev karamelliserad. Jättegott och går att göra på vllka bär som helst! Jag använde röda vinbär och hallon. 
Tryffeltårtan är efter ett recept av Manuela på passionforbaking.com; chokladig, mäktig och extremt god. Passar bra med hallon eller något annat syrligt då tårtan själv är väldigt mastig. 
Lemonaden gjorde jag jag med limesaft, citronsaft, hallonpurée och passionsfrukt. Väldigt uppskattat med egen dryck!
 
Silke


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

hittarecept.se