Chokladdoppade brownies
Publicerat den

Dessa brownies blir en bra storlek och är jättegoda! 
 
Ingredienser:
110 g smör
230 g choklad
3 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
lite mindre än 2 dl mjöl (ca 1,8 dl)
1 krm salt
200 g choklad att doppa i
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i eller smörj en ugnssäker form (ca 28x18 cm)
2. Smält smör och choklad och låt svalna, detta går snabbast om blandningen får svalna i kylen. 
3. Rör i socker i chokladblandningen och vispa sedan i äggen ett i taget. 
4. Rör i mjöl, salt och vaniljsocker. Häll sedan i smeten i formen och grädda i ugnen ca 30-35 min. 
5. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. 
6. Dessa brownies kan antingen doppas i choklad eller ha choklad ovanpå. Om de ska doppas måste de först skäras upp i rutor, sedan doppas i smält choklad och stelna på ex. Ett galler ovanför ett bakplåtspapper där den överflödiga chokladen kan droppa ned.
Om de bara ska vara choklad ovanpå behövs det inte lika mycket choklad. Då smälts chokladen och bres ovanpå hela brownien. Skär i rutor med en varm kniv när chokladen nästan har stelnat. För att få en varm kniv kan man hälla varmt vatten över den och sedan torka av den. 
Det går även bra att använda fyllningen som användes i macroonreceptet och bre ovanpå. 
 
 
Lycka till!
Silke



Hallonbrownietårta
Publicerat den

 
Det här är en av mina nya favorittårtor! Både bottnarna och frostningen passar väldigt bra ihop. Dessutom är tårtan väldigt lätt att göra!
 
Receptet finns här!
 

Lycka till!
 
Silke



Egen "nutella" och äppelchips
Publicerat den

 
Jätteenkelt och väldigt gott att göra både egen nutella (smakar lite mer nötigt) och egna äppelchips!
 
Ingredienser Nutella
150 g hasselnötter
2,5 msk kakao
1,5-2 msk agave sirap/honung
2 krm vaniljpulver
ca 2 msk turkisk yoghurt
ca 2 msk mjölk (beroende på hur rinnig du vill ha)
 
1. Rosta hasselnötterna i ca 10 min på 200 grader.
2. Lägg hasselnötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalen.
3. Lägg dem i mixern och kör tills de blivit som ett smör. Kan ta upp till 10 min och man kan behöva peta ner nötter från kanterna.
4. Tillsätt övriga ingredienser.
5. Förvara i kylen
 
Ingredienser Äppelchips
Äpple
Kanel
En bunke med vatten och saft från ca 1/2 citron
Lite fett - kokosolja eller smör
 
1. Skär ett äpple i tunna skivor, antingen på mandolin eller med kniv.
2. Lägg skivorna i bunken med vattnet (för att förhindra att de blir bruna)
3. Strö ut fett i ett tunt lager på en tallrik
4. Torka av äppelskivorna från vattnet och lägg de på tallriken utan att de överlappar varandra
5. Strö över mycket kanel
5. Sätt in de i micron i ca 4 min - tills de börjar släppa ifrån tallriken
6. Vänd på de, strö över lite till kanel och sätt in de i micron i ca 2 min
7. De blir krispigare när de svalnat av lite, förvara i en lufttät burk
 
Lycka till!
 
Felicia



Hallon och choklad"cheese"cake
Publicerat den

 
Var inne på ptbyemma.se och såg receptet på denna underbara frozen "cheese"cake. Har ändrat några få grejer ifrån hennes recept!
 
Blir en stor cheesecake, räcker till ca 8 personer
 
Ingredienser:
1:a lagret
8 urkärnade dadlar (färska eller torkade blötlagda)
2 dl cashewnötter
2 dl kokosflingor
0,5 dl kakao 
1 dl vatten

2:a lagret
2 avokado
1,5 dl kakao
2-3 krm vaniljpulver
1 dl kokosolja
1,5 dl kokossocker eller ca 0,5-1 dl honung/agave sirap (efter smak)
 
3:e lagret
4 dl frysta hallon
1 msk chiafrön
 
1. Börja med lager 3. Tina hallonene lite (de ska fortfarande vara lite frusna). Mixa tills de blivit släta och tillsätt chia frön,ställ åt sidan.
2. Mixa ihop ingredienserna till lager 1 tills de blivi en grynig massa. Tryck ut i en form och pressa ihop tills det blivit en kompakt botten.
3. Mixa ihop ingredienserna till lager 2 till en slät massa och släta ut ovanpå lager 1.
4. Lägg tillsist över lager 3 och ställ in i frysen någon timma. 
5. Servera den gärna med lite vaniljyoghurt!

Felicia
 
 
 
 



Choklad och hallon brownie
Publicerat den

 
När jag läste detta recpet var jag först lite tveksam till de svarta bönorna men dessa brownies blev verkligen supergoda och man kan verkligen inte tro att det är bönor i! Testa, ni kommer inte ångra er!
 
Blir ca 18 små brownies 
 
Ingredienser:
Brownie
2 1/2 dl svarta bönor
2 ägg
1 banan
5 msk kokosolja
1/2 dl äppelmos
1/4 dl honung
1/2 tsk vaniljpulver
5 1/2 msk kakao
1 tsk bakpluver
1/2 tsk bikarbonat
 
Hallontopping
1,5 dl hallon
ca 1 msk honung
ca 3 msk kokosflingor
 
1. Skölj de svarta bönorna.
2. Lägg i alla ingredienser till brownien i en mixer och mixa ordentligt tills allt blandat sig väl.
3. Häll över smeten i en liten ugnsform (ca 20x26) med bakplåtspapper i.
4. Sätt in i ugnen i ugnen på 175 grader i ca. 25-30 min. Den ska vara lite kladdig i mitten.
5. Mosa hallonen och blanda de med lite honung. Häll på direkt när brownien är klar.
6. Låt stå i kylen en stund och toppa sedan med lite koksflingor. 
7. De är godast kalla! Förvara i kylen eller i frysen.
 
Receptet av själva brownien hittade jag här.
 
Felicia



Citronminimuffins med vit choklad
Publicerat den

 
Dessa cupcakes är perfekta för någon som inte tycker om saker som är för söta och älskar citron, dessutom är kombinationen mellan citron och vit choklad svår att slå! 
 
Tänk på att den vita chokladfrostingen behövs göras några timmar i förväg innan du ska dekorera muffinsarna. Det går ävn att låta den stå över natten innan du fortsätter med steg 3 på frostingen. 
 
Blir ca 20 minicupcakes
Ingredienser
 
Citronmuffins:
110 g smör
60 ml/1/4 cup citronjuice
60 ml/ 1/4 cup vatten
150 g/ 3/4 cup socker
1 vispat ägg
60 ml/1/4 cup yoghurt
1 tsk vaniljsocker
1 matsked rivet citronskal
125 g/1 cup mjöl
3/4 tsk bikarbonat
1 krm salt
 
Vit choklad ganache
200 g vit choklad
1,25 ml/dl grädde
 
Muffins:
1. Värm ugnen till 175 grader. 
2. Smält smöret tillsammans med citronjuicen. Flytta från plattan när smöret är smält och rör i socker tills allt är blandat. 
3. Blanda i yoghurt, ägg och citronskal och låt blandningen svalna. 
4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en annan skål. 
5. Vispa i de torra ingredienserna i den svalnade citronblandningen och häll i smeten i små formar. 
6. Grädda i ca 12-15 min, prova med en provsticka om de är klara. Det går även att göra dessa som vanliga cupcakes, men tänk på att gräddningstiden måste vara längre då också. 
7. Ta ut och låt svalna på ett galler. 
Detta recept finns också här
 
Frostingen:
1.Smält den vita chokladen tillsammans med smöret över ett vattenbad eller i mikron i 30 sekunders intervaller. 
2. Låt det stå MINST 2 timmar i kylen eller rumstemperatur i en skål med plastfolie över tills blandningen tjocknat. 
3. Vispa upp den tjocknade blandningen tills det är en vit, fluffig kräm. 
 
Spritsa frostingen på muffinsarna och njut! Lycka till! 
 
Silke
 



Hallonglass med chokladfluff
Publicerat den

 
Denna hallonglass tillsammans med  chokladfluffet blir en oslagbar kombo och det bästa är att den passar lika bra som en god nyttig frukost som den gör som en efterrätt! 
 
1 person
 
Ingredienser:
 
Hallonglass
140 g frysta hallon
1/2 avokado
1 tsk honung
1/2 tsk vaniljpulver
 
Chokladfluff
1 äggvita
1/2 dl turkisk yoghurt/ kvarg
1/2-3/4 mosad banan
1 tsk honung
ca 2,5 msk kakao (efter smak)
 
1. Mixa ihop ingredienserna till hallonglassen i en matberedare eller med en stavmixer. Ställ in i kylen.
2. Vispa upp äggvitan till ett hårt skum med en elsvisp.
3. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa igen.
4. Ta ut glassen ur kylen och ät den tillsammans med chokladfluffet.
 
Lycka till!
 
Grundreceptet hittade jag här.
 
Felicia
 
 
 



Variant på äppelpaj
Publicerat den

 
Denna äppelpaj är supergod och går väldigt fort att slänga ihop! Passar både som frukost eller som en efterrätt.
 
1 person
 
Ingredienser:
 
Pajskal
0,5 dl havregryn
0,5 dl rågflingor (eller mer havregryn)
1 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
1,5 tsk kanel
3 msk turkisk yoghurt/kvarg
1 tsk agave sirap/ honung
 
Fyllning
1/2 äpple
lite kanel
 
Topping
1 msk jordnötssmör (godast med crunchy)
1 msk yoghurt/kvarg
1,5 msk solroskärnor
1 tsk linfrön
1 msk kokosflingor
1 msk havregryn
 
1. Rör ihop ingredienserna till pajskalet och platta ut i en liten pajform/skål.
2. Sätt in skalet i micron på full effekt i ca 1,5 min.
3. Hacka äpplet i små bitar, lägg i formen och strö över lite kanel.
4. Rör ihop toppingen och smula denna över pajen.
5. Sätt in i micron igen i ca 2 min.
6. Ät den som den är eller med lite vaniljyoghurt till.
 
Grundreceptet hittade jag här.
 
Felicia



Brownie cookies med jordnötssmörsfyllning
Publicerat den

Dessa whoppies är en perfekt blandning av brownies och jordnötssmör, kan det bli bättre? :)
 
Ingredienser:
 
Kakor:
350 g hackad mörk choklad eller chocolate chip
40 g smör
2 ägg
150 g socker
1 tsk vaniljsocker
35 g mjöl
1 krm bakpulver
 
Fyllningen:
160 g florsocker
280 g jordnötssmör
80 g smör
1 tsk vaniljsocker
80 ml grädde
 
Kakorna:
1. Lägg 200 g choklad och smöret i skål och smält det över vattenbad. 
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i ca 15 minuter så att det är riktigt fluffigt. 
3. Blanda i resten av ingredienserna och låt smeten stå i rumstemperatur i 10 minuter. 
4. Skeda ut klickar av smeten med lite mellanrum och sätt in plåten i ugnen på 180 grader i 20-30 minuter.
5. Låt svalna på ett galler.
 
Fyllningen:
1. Vispa ihop allt utom grädden. 
2. När allt är vispat, häll i grädden och fortsätt vispa tills allt är blandat. 
 
Bre fyllningen på en kaka och lägg på en till kaka ovanpå. 
Bild för bild för receptet finns på passionforbaking.com
 
Lycka till! :)
Silke



"Nyttig" kladdkaka
Publicerat den

 
Denna kladdkaka går supersnabbt att göra och är hur god som helst! 
 
1 person
 
Ingredienser:
1 msk kakao
1,5 msk mandelmjöl
0,5 krm vaniljpulver
1 msk honung eller agavesirap
0,5 msk smält kokosolja
1,5 msk mjölk
(3 msk mosade hallon, 2 msk kokosflingor etc.)
 
1. Rör ihop alla torra ingredienser i en liten skål.
2. Tillsätt honungen, den smälta kokosoljan och mjölken och om du vill mosade hallon eller kokosflingor.
3. Sätt in i micron i ungefär 40-60 s. Du vill att den ska vara ganska lös men inte helt rinnande.
4. Ät den tillsammans med lite yoghurt och bär!
5. Njut!
 
Felicia
 
 
 



Chokladbolls cakepops
Publicerat den

Hej! Detta är ett av mina absoluta favoritrecept! Jag älskar chokladbollar, men tycker inte om strösslet utanpå. Dessutom kan man dekorera dem på så många olika sätt! 
 
Receptet gör ca 10 cakepops
Du behöver:
Cakepop pinnar eller minimuffinsformar
Något att ställa cakepopsen i under tiden du dekorerar
 
Ingredienser:
75 g rumstempererat smör
1 dl socker
1,5 matskedar kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten eller kaffe
2,25 dl havregryn
100 gm mörk/ljus choklad
100 g vit choklad
 
1.Rör ihop smör och socker, blanda sedan i alla ingredienserna.
2. Rulla till bollar och sätt in i frysen i 20 min.
3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron i 30 sekunders intervaller. 
4. Ta ut chokladbollarna och doppa pinnen i chokladen. Sätt sedan pinnen i chokladbollen och sätt tillbaka dem i frysen i 20 min. 
5. Ta ut chokladbollarna och doppa dem i chokladen. Värm chokladen igen om den har börjat stelna eller tjockna. Det kan även hjälpa att blanda i lite kokosolja. Dekorera dem och sätt dem sedan svalt för att stelna.
6. Klart! 
 
Tips: Det går även att göra dessa som chokladdoppade chokladbollar. Istället för att sätta en pinne inuti och doppa, kan man doppa dem med hjälp av en gaffel. Sedan kan man lägga dem i en lite minimuffinsform eller liknande. 
 
LYCKA TILL! :)
 
Silke
 
 



Choklad Macarons
Publicerat den

 
 
Dessa macarons är supergoda, med ett krispigt skal och ett krämigt innehål. Enligt mig är detta det perfekta macaronreceptet. 
Blir ca 16 macarons
Ingredienser:
 
Macaronsmet
1 cup/125 g florsocker
1/2 cup/75 g mandelmjöl, du kan även göra eget genom att köra mandlar i en mixer tills de blir ett fint pulver
3 matskedar kakao
2 stora rumstempererade äggvitor
5 matskedar strösocker
 
Chokladfyllning
1/2 cup/125 ml grädde
120 g mörk choklad, grovt hackad
2 matskedar smör
 
Macaronsmet
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar och förbered en spritspåse med en tyll (ca 2 cm öppning).
3. Sikta samman mandelmjölet, florsockret och kakaon så att det inte finns några klumpar kvar. 
4. Vispa äggvitorna tills de blir ett vitt skum. Fortsätt sedan vispa samtidigt som  du häller i strösockret, lite i taget. När det är klart ska det vara ett vitt, lite glansigt skum. 
5. Vik in de torra ingredienserna i två till tre omgångar med en slickespott. Häll i smeten i en spritspåse och spritsa ut cirklar som har en diameter på ca 3 cm. Tänk på att lämna lite mellanrum så att de inte flyter ihop. 
6. Slå plåten mot bänken några gånger tills de är släta ovanpå. Sätt sedan in plåten i ugnen i ca 15-18 min. Låt svalna på plåten. 
Chokladfyllning
7. Värm grädden i en kasrull. Häll i den hackade chokladen när grädden börjar småkoka och ta bort från vämen. Låt det stå en minut och rör sedan ned smöret tills allt är en slät chokladkräm. Låt krämen svalna helt, det går snabbare om den står i kylen. 
8. Sprita eller bre ut lite kräm på en macaronhalva och sätt sedan på en till ovanpå.
9. Klart! 
 
Hoppas att ni vill prova detta recept, jag läste om det här
 
Ge gärna föslag på vad ni vill ha recept på nästa gång, och har ni någon fråga kan ni ställa det i kommentatorsfältet! Lycka till! :)
 
Silke
 
 


hittarecept.se