Kakbuffée
Publicerat den

 
 
 
Bilder från ett födelsedagsfika vi hade hemma hos oss. Att fixa kakbufféer kan nog vara bland det roligaste gällande bakning, man kan göra vad som helst och allt får vara i miniformat! Alla kan hitta något de gillar, eller ta en av varje! 
På biderna kan ni se mini key lime pies, rocky road fudge, röda bär-rutor, cookies, skorpor, chokladtryffeltårta och lemonad med hallon och passion.
Limepajerna bakade jag i en minimuffinsplåt efter ett modifierat recept av Roy Fares. Fudgen har jag ett eget recept till, kan eventuellt lägga upp det här när julen närmar sig (vem älskar inte julgodis liksom?). Cookies har jag redan ett recept för på bloggen, det funkar alltid! Skorporna är gjorda av uppskurna surdegsbullar som jag penslat med smör, socker, kardemmumma och kanel och torkat i ugnen tills de blivit gyllenbruna. Även det receptet skulle jag kunna publicera, en favorit som alltid går åt!
Röda bär-rutorna gjorde jag med en smuldeg som jag tryckte ut i formen, la på bären och smulade över resten av degen. I smuldegen hade jag lite hackad vit choklad som i ugnen blev karamelliserad. Jättegott och går att göra på vllka bär som helst! Jag använde röda vinbär och hallon. 
Tryffeltårtan är efter ett recept av Manuela på passionforbaking.com; chokladig, mäktig och extremt god. Passar bra med hallon eller något annat syrligt då tårtan själv är väldigt mastig. 
Lemonaden gjorde jag jag med limesaft, citronsaft, hallonpurée och passionsfrukt. Väldigt uppskattat med egen dryck!
 
Silke




S'mores kladdkake-cupcakes
Publicerat den

 
 
S'mores är nog något av det bästa jag vet under de ljumna sommarkvällarna jag spenderat framför en eld. Smält, karamelliserad marshmallow, kladdig choklad och krispgt kex kan knappast bli bättre. 
Nu när vi går mot mörkare och kallare tider behöver det inte betyda att man inte kan äta s'mores! Dessa muffins smakar precis lika bra, om inte bättre och kombinationen av kladdkaka, digestive och marshmallowig maräng kan väl knappast gå fel?
 
De är väldigt mastiga med kladdkakan, så jag rekomenderar att de görs i ministorlek, men självklart går det lika bra att göra de till stora muffins också.
 
Till 24 minimuffins/ 12 normalstora:
Digestivebotten:
100 g (8 st) digestivekex eller andra liknande 
50 g saltat smör
1 msk ljus sirap
Minimarshmallows (valfritt)
Kladdkaka:
100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
Maräng:
2 äggvitor
2,5 msk vatten
1 dl + 1 msk strösocker
 
Gör så här:
1. Sätt ugen på 175 grader.Smula digestivekexen och smält smöret. Blanda digestive, smör och sirap och pressa ut i botten på formarna.
2. Fördela 3 minimarshmallows (fler om du gör normalstora cupcakes) på bottnarna och grädda i ca 5 min eller tills de är uppuffade och gyllenbruna. 
3. Sänk ungsvärmen till 150 grader. Smält smöret, rör i resten av ingredienserna direkt i kastrullen. Var försiktig så att smeten/smöret inte är för varmt när äggen tillsätts, då blir det äggröra ;)
4. Grädda i ca 24 min. De ska vara lite lösa i mitten, men inte flytande. 
5. Koka upp socker och vatten till 119 grader, eller i ca 5 min. Sockerlagen ska inte vara gyllende. 
6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och häll i sockerblandningen när den är tillräckligt varm. Fortsätt vispa tills du känner att skålen är sval på sidan, ca 5 min. Elvisp/standmixer är nödvändigt!
 
7. Spritsa/bred på marängen på muffinsarna. Bränn marängen med en brännare, eller sätt in muffinsarna snabbt på ungens grillfunktion tills de är gyllende. 
 
Lycka till!
Silke
 
 
 
 




Rabarberkaka med smulor
Publicerat den

 
Denna kaka är supergod nu till sommaren och passar bra att göra när man ska vara många! Kakan blir både saftig och knäckig, vilket enligt mig är en perfekt kombination!
Jag gjorde detta recept x2 och fick ungefär 60 små bitar. En sats av receptet ger annars ungefär 20 normalstora bitar! 
 
Ingredienser:
Till kakan:
150 g smör
3 ägg
3,75 dl strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker/1 krm vaniljpulver
Till rabarbern:
350 g rabarber
2,5 msk strösocker
0,5 tsk vaniljsocker/en nypa vaniljpulver
Till smulorna:
50 g smör
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl(eller annat valfritt mjöl, ex. Mandelmjöl)
0,25 dl strösocker
0,25 dl ljus sirap
 
Gör såhär:
 1.Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i micron eller i en kastrull, blanda med mjölken. 
3. Vispa ägg och socker tills det blir ljusgult, fluffigt och pösigt. 
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vanilj. 
5. Varva de torra ingredienserna med mjölken/smöret och rör ihop till en jämn smet. Fördela i en mellanstor långpanna ca 20x30 cm täckt med bakplåtspapper.
6. Skär rabarbern i små bitar och blanda med vanilj och socker. Strö över smeten i långpannan. 
7. Blanda smör, mjöl, vanilj, bakpulver, havre och sirap till en smulig deg. Är den för torr kan du blanda i lite mer smör och är den för kladdig kan du blanda i lite mer mjöl eller havre! 
8. Grädda mitt i ugnen i 30 min. Testa att kakan är klar med en provsticka, tänk på att stickan inte behöver vara helt torr då rabarbern blir väldigt saftig! Om smulorna ser mörka ut går det bra att täcka kakan med aluminiumfolie tills den är färdiggräddad.
 
Skär upp i rutor när kakan svalnat tills rumstemperatur!
 
Lycka till! 
Silke
 
 
 
 
 
 
 




Studentbuffé
Publicerat den

 
 
 
Förra helgen firade vi min systers student med ett stort kalas för både vänner och familj. Jag ordnade med en kakbuffé, vilket var väldigt uppskattat! Eftersom att vi hade så mycket mat gjorde jag allt i miniformat, och jag tänkte dela med mig av lite recept här på bloggen!
 
Till buffén hade jag gjort chocolate chip cookies, brownies, chokladbollar, chokladmousse, cheesecake in a jar och en rabarberkaka med vaniljsås!
Det kanske märks att både jag och min syster älskar choklad hehe...
 
På bloggen kommer förhoppningsvis recept på rabarberkakan, vaniljsåsen, chokladmoussen och cheesecaken! Chokladbollsreceptet finns redan på bloggen (http://mybakingaddiction.blogg.se/2014/may/chokladbollar.html)!
 
Receptet till mina brownies hittade jag i Roy Fares United States of Cakes bok, vilket i övrigt är en bok jag verkligen rekommenderar! 
 
Silke 
 
 




Grön smoothie med spenat och cashew
Publicerat den

 
Frukost är enligt mig det bästa målet på dagen och för att få en bra start på dagen gör jag ofta denna smoothie. Den är både jättegod och mättande tack vare nötterna som också gör den krämig. Apelsinen och mangon gör att spenaten inte smakar något alls! 
 
Ingredienser:
1/2 banan (frys gärna andra halvan och gör bananglass) 
1 apelsin
5-10 cashewnötter
En näve spenat, ca 1-1,5 dl 
1/2 dl fryst mango 
1/2 dl valfri juice 
ev. Chia & hampafrön
 
Blanda allt slätt i en mixer, häll i vätskan först så att det blir lättare att blanda. 
 
Lycka till! 
Silke
 




Julgodis: Havssaltkola
Publicerat den



Salt och sött är en kombination som passar jättebra tillsammans, speciellt kola och salt eller choklad och salt. Innan jag smakade det tyckte jag att det lät rätt konstigt, men denna kolan är jättegod och har en len konsistens. Perfekt till julen! 
Samma ingredienser brukar jag ancända när jag gör kolasås, allt man behöver ändra är koktiden. Förkorta koktiden till ca 20 min på låg värme så blir det en perfekt kolasås!

Ingredienser(ca 30 kolor):
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Lite mer än 0,5 dl ljus sirap
1 krm salt
Extra havssalt att strö över

1. Blanda socker, grädde, sirap och salt i en kastrull och koka upp.
2. Rör i den kokande smeten tills den når 120-124 grader, om du inte har en termometer kan du göra ett kulprov. Droppa lite av smeten i ett glas kallt vatten och ta upp den, om smeten går att rulla till en mjuk kula är kolan klar. Man kan även se på smeten att den blir tjockare när den inte kokar lika intensivt och med större bubblor.
3. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Under tiden kolan svalnar kan man ta en lättoljad degskrapa eller kniv och trycka längs kanterna för att få raka kanter. 
4. Skär upp kolan med en skarp kniv när den svalnat helt och linda eventuellt in kolorna i  bakplåtspapper.

Lycka till!
Silke







Bilder från brunchen
Publicerat den

 
 
För några helger sedan bjöd vi in till en brunch här hemma för ungefär 12 personer, något som blev väldigt uppskattat. Vi hade både en matbuffé och en kakbuffé. Jag fixade allt det som skulle vara på den söta buffén och hade till slut gjort sju sorters kakor, haha vilket sammanträffande. 
 
På bilderna syns bara 4 olika sorter;
-Mocha macarons, i detta recept gjorde jag chokladmacarons efter detta receptet, men bytte ut en del av grädden mot espresso i fyllnigen.
-Havssalt och kolamacarons, jag använde samma chokladmacarons som i mocha macaronsen,men gjorde en fyllning av salt kolasås som fick reduceras och koka länge blandat med vit chokladganache.
- Minichokladbollar, gjorde en halv sats av chokladbollsreceptet som finns på bloggen och rullade väldigt små bollar av degen. 
-Mini cookie bites, använde mig av detta receptet, fast i en mindre sats
 
Förutom de fyra sorterna gjorde jag även;
-Mini hallon och vit chokladmuffins med ett vaniljmuffinrecept som bas där jag lade i några hallon och hackad vit choklad i varje muffin.
-Mini blåbärsmuffins, även här gjorde jag vaniljmuffins som jag lade i blåbär i före gräddning. 
-Brownie bites, receptet till dessa finns redan på bloggen
 
Hoppas att ni fått lite idéer och inspiration för vad ni vill baka! Lycka till!
//Silke




Key Lime Pie
Publicerat den

 
 
En av mina absolut favoritdesserter på sommarn är Key Lime Pie. Det är inte alls mycket arbete med den och man kan göra pajen långt innan den ska servras.
 
Ingredienser
 
Botten/pajskalet:
250 g digestivekex
125 g smör
1/2 tsk vaniljsocker (valfritt)
 
Fyllning:
4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 st lime
2 dl vispgrädde
 
Ev. extra lime eller hallon för garnering
 
Pajskal:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Mixa kexen till smulor i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och slå sönder dem till smulor med en kavel. 
3. Smält smöret i en kastrull. Lägg i kexsmulorna och vaniljsockret och rör om tills du inte ser några torra kexsmulor.
4. Tryck ut degen i en valfri form, jag använde en 24 cm i diameter form med löstagbar kant, men det går även bra att använda en pajform med lite högre kant.
5. Sätt in i ugnen och grädda i 10 minuter. Låt svalna.
 
Fyllning:
1. Riv det yttersta skalet på en lime. Pressa alla tre lime och häll juicen samt skalet i en bunke.
2. Häll den kondenserade mjölken i samma bunke som juicen och vispa till en jämn smet. 
3. Häll grädden i en annan bunke och vispa den lätt tills det blir spår av vispen i grädden. Vänd ned grädden i limeblandningen. 
4. Häll smeten i pajskalet och sätt in pajen i frysen i minst 3 timmar. Sätt pajen i kylskåpet ca 30 min före servering. 
 
Lycka till!
Silke
 




Choklad och hallonmacarons
Publicerat den

Vaniljmacarons med hallon och chokladfyllning
 
Chokladmacarons med chokladfyllning. Byt ut hallonpuréen mot samma mängd grädde i fyllningen.
 
Dessa macarons är riktigt goda, fyllningen är inte för söt, så den passar perfekt med de söta kakorna.
 
Jag använde mig av ett vaniljmacaronrecept från passionforbaking.com, men det går precis lika bra att göra chokladmacarons som jag tänkte skriva om här. 
Många tror att det är väldigt svårt att göra macarons, vilket jag höll med om när jag först försökte baka macarons. Jag har prövat många recept ända tills jag hittade ett som funkade för mig. Det tar inte heller lika lång tid som många andra macaronrecept, för kakorna behöver inte stå framme och stelna före de bakas. 
 
Ingredienser:
125 g florsocker
50 g mandelmjöl
3 msk kakao
60 g/2st rumstempererade äggvitor(låt äggen ligga i ljummet vatten i några minuter så blir de snabbt rumstempererade)
3/4 dl strösocker
 
200 g mörk choklad
0,5 dl grädde
2 dl frusna eller färska hallon
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Mixa florsockret, mandelmjölet och kakon i en matberedare tills allt blir ett fint pulver.
3. Vispa de rumstempererade äggvitorna tills det blir ett skum. Häll i strösockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir ett vitt skum som liknar raklödder.
4. Vänd i en tredjedel av florsockerblandningen i taget tills allt är blandat. Rör inte för länge, för då kommer macaronsen att spricka i ugnen. När du inte längre ser några spår av florsockerblandningen bland äggskummet och smeten är smidig ska du sluta röra.
5. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut jämnstora cirklar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Slå plåtarna mot bänken några gånger så att alla luftbubblor kommer ut ur kakorna. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter.
6. Låt svalna och gör fyllningen.
 
Ganache:
1. Värm hallonen i mikron tills de börjar ånga. Passera hallonen genom en sil öven en bunke så att du får en hallonpuré. 
2. Hacka chokladen och lägg i en mikrovågsvänlig bunke eller skål.
3. Värm grädden på spisen eller i mikron tills den börjar att småkoka och rör i tre matskedar av hallonpuréen i grädden. Häll den varma blandningen över chokaden och låt stå i ca två minuter.
4. Vispa ihop chokladblandningen tills det inte finns några klumpar kvar. Om all choklad inte smält kan man sätta in skålen i mikron på hög effekt 10 sekunder åt gången tills all choklad har smält.
 
Spritsa fyllningen på varannan kaka och lägg en kaka ovanpå. Låt macaronsen stelna i kylen i ca 30 minuter före servering. 
Lycka till!
Silke
 
 




Chokladbollar
Publicerat den

 
I helgen firade jag min konfirmation och på kakbuffén stod bland annat dessa chokladbollar förutom vaniljcupcakes, red velvet cupcakes, brownies, toscakaka, drömmar, kolakakor, cookies och macaroons. Riktigt goda och väldigt enkla att göra! Mer bilder från kakbuffen och recept kommer!
 
Ingredienser:
150 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
4 msk kakao
4,5 dl havregryn
2-3 msk kaffe
1 tsk vaniljsocker
kokos att rulla chokladbollarna i
 
Receptet ger ca 20 chokladbollar.
 
1. Rör ihop smöret och sockret och rör sedan ned resten av ingredienserna.
2. Rulla små bollar av degen och rulla dem i kokos.
3. Låt bollarna stelna i kylen i ca 30 minuter.
 
Lycka till!
Silke
 
 




Chocolate chip cookies
Publicerat den

Efter att ha provat ett tiotasl olika recept på cookies har jag kommit fram till att detta är det bästa, kakorna blir krispiga i anten och sega i mitten, precis som de ska vara! Dessutom är de väldigt enkla att göra.
Receptet ger ca 24 kakor
 
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
110 g rumstempererat smör
Lite mindre än 1 dl strösocker
Lite mindre än 1 dl ljust muscovadosocker
1 stort ägg
200 g chocolate chips eller hackad choklad
100 g hackade nötter (valfritt)
 
Sätt ugnen på 190 grader innan du börjar.
 
1.Rör ihop mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en liten bunke.
2.Vispa muscovadosocker, strösocker och smör tills det är krämigt och ljust.
3. Vispa i ägget och rör sedan ned mjölblandningen. Rör ned den hackade chokladen och nötterna.
4. Rulla matskedsstora bollar av degen och läg på plåtar med lite mellanrum mellan bllarna.
5.Grädda i 9-11 minuter och låt svalna på plåten.
 
Lycka till! //Silke
 
 
 
 
 




Double-chocolate brownie cupcakes
Publicerat den


Dessa brownies är riktigt goda, de är både kladdiga i mitten och knäckiga i kanten! Frostingen går snabbt att göra och passar bra till vilka muffins som helst! 

Ingredienser för brownies (ca 12 st):
200 g valfri choklad, jag använde 100 g mörk och 100 g ljus
175 g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljust muscovadosocker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 krm salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser för frosting (räcker till 12 st):
7 dl florsocker
3 msk kakao
75 g rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
85 g mörk choklad
3-4 msk mjölk

Brownies:
1. Vispa smör, socker och muscovadosocker krämigt och rör sedan ned kakao, sirap och salt. 
2. Vispa ned ett ägg i taget.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke och sikta ned det i smeten. 
4. Hacka chokladen och rör ned i smeten. 
5. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet och grädda i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. De ska vara lite kladdiga i mitten när de testas med en provsticka. 

Frosting:
1. Smält chokladen över ett vattenbad eller i 30 sek intervaller i mikrovågsugnen. Låt svalna, men inte stelna. 
2. Rör ihop smör och florsocker med en slev eller på låg effekt i en köksassistent. Vispa ned choklad och vaniljsocker. 
3. Vispa ned mjölken en matsked i taget tills frostingen blir smidig och spritsbar. 

Spritsa cupcakes med frosting, på dessa använde jag ätbart glitter och bladguld. 

Lycka till! 
Silke




Pepparkaksmuffins
Publicerat den

 
Dessa muffins är perfekta till vinterfikat, väldigt enkla och supergoda! 
 
Ingredienser:
150 g mjukt/rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk ingefära
0,5 dl mjölk
 
1. Vispa smör, socker, ägg och mjölk till en jämn smet. 
2. Rör ihop alla de torra ingredienserna i en annan bunke. Blanda i dem i äggsmeten. 
3. Lägg i smeten i muffinsformar, stora eller små och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 min, kortare för små muffins. 
4. Ät de som de är, eller gör en god frosting. Cream cheese frosting passar väldigt bra till dessa cupcakes! 
 
Jag gjorde frostingen från detta receptet; http://mariascupcakes.blogg.se/2011/september/morotscupcakes-med-cream-cheese-frosting.html
 
Lycka till! 
Silke
 




Hallon- och mjölkchokladtryfflar
Publicerat den

 
 
Nu är äntligen vårt kök färdig renoverat och vi kan baka igen! Längtat efter allt julbak!
 
Ingredienser:
200 g mjölkchoklad - helst en bra bakchoklad
1 dl grädde
1-2 krm vaniljpulver eller en halv vaniljstång
150 g frysta hallon
 
1. Lägg de frysta hallonen, grädden och vaniljpulvret/vaniljstången i en kastrull och låt sjuda i ca 5 min
2. Hacka chokladen
3. Sila gräddblandningen och häll över chokladen och rör om tills all choklad smält
4. Ställ in blandningen i frysen tills den är 25 grader då du kan hälla den i formar
5. Förvara i frysen
 
Lycka till och God Jul!
 




Kladdkakstårta med vit choklad
Publicerat den

 
Kladdkaka är något av det enklaste man kan göra och tillsammans med den vita chokladen blir det hur gott som helst! 
 
Kladdkaka
100 g smör
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 krm salt
 
Vit chokladganache
225 g vit choklad
1 1/2 dl grädde
 
1. Börja med att smälta chokladen i en kastrull. Dra av från plattan och blanda i resten av ingredienserna. 
2. Häll smeten i två formar med bakplåtspapper i botten som är ca 15 cm i diameter, eller en stor form (då blir det bara ett lager på tårtan). 
3. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 25-30 minuter. Längre om formen är större. 
4. Hacka chokladen och lägg den i en skål. 
5. Värm grädden på svag värme tills den börjar småkoka. Häll grädden över chokladen och se till så att grädden täcker all choklad. Låt stå i ca 2 minuter. 
6. Rör ihop ganachen med en visp tills den är slät. Låt svalna i kylen. 
7. Bre lite av ganachen på en av bottnarna när de har svalnat helt. Låt ganachen stelna lite i kylen om det behövs.
8. Se till så att resterande ganache är sval. Vispa upp ganachen med hjälp av en elvisp tills den är vit och fluffig. Bre detta runt tårtan i ett jämnt lager. Dekorera med ex. Choklad. 
 
Lycka till!
Silke
 
 
 




Chocolatechip cupcakes
Publicerat den

 
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
 
Frosting: Jag gjorde bara en vanlig chokladsmörkräm, men dessa muffins passar bra till många olika frostings. 
 
Gör så här:
1. Sikta ihop mjöl, salt, socker, bakpulver och salt. Blanda i smöret. 
2. Blanda i en deciliter mjölk och rör tills smeten är slät. 
3. Vispa ihop resten av mjölken, äggen och vaniljsockret i en annan bunke, häll sedan i det i den andra smeten och rör om. 
4. Häll smeten i formar och strö över lite chocolatechip över varje muffins. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. 
5. Ät dem som de är eller toppa med valfri frosting. 
 
Lycka till!
Silke
 




S'mores cookies
Publicerat den

 
 
Jag älskar s'mores! Krämig choklad, krispigt kex och kladdig marchmallows. Dessa kakor är precis lika goda, fast som kakor!
 
Blir ca 20-25 kakor
Ingredienser:
200 g/ 3 dl + 2 msk(löst packat) mjöl
170 g/ 2 dl strösocker
85 g/ lite mer än 2 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
212 g mjukt/rumstempererat smör
 
50 g minimarshmallows
1 äggvita
60 g finmalda hasselnötter
50 g choklad
 
Gör så här:
1. Rör ihop alla de torra ingredienserna. 
2. Tillsätt det mjuka smöret och rör tills allt är blandat. 
3. Låt stå i kylskåpet i ca 20 min. 
4. Rulla degen till ca 25 lika stora bollar. Gör en grop i mitten på varje och lägg i tre minimarshmallows. Rulla sedan ihop den till en boll igen. 
5. Doppa bollen i äggvitan och rulla sedan i de finmalda hasselnötterna. 
6. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. 
 
Lycka till! 
Steg för steg bilder och originalreceptet finns på http://www.passionforbaking.com/blog/2011/11/14/smores-cookies/
 
Silke
 
 
 
 




Äpple cookies
Publicerat den

 
Idag testade jag på ett nytt recept som blev verkligen jättebra! De blev väldigt saftiga och med äppelmoset i blev det nästan lite karamelliserat!
 
Blir ca 26 stora cookies
 
Ingredienser:
1 1/2 cup (190g) fullkornsmjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
lite salt
1,5-2 tsk kanel
1 tsk vanilj
 
ca 1/2 cup kokosolja
1/2 cup äpplemos
1/3-1/2 cup rårörssocker
2 ägg
 
2 cup havregryn
1 cup (1 äpple) hackat äpple
 
1. Blanda ihop alla torra ingredienser
2. Smält kokosoljan lite och blanda i äppelmoset, sockret och äggen. 
3. Låt sockert lösa sig i blandningen och blanda sedan med de torra ingredienserna.
4. Blanda i det hackade äpplet och havregrynen.
5. Ställ in i kylen i ca 30 min.
6. Rulla till bollar, ca 1-2 msk smet och lägg på plåten
7. Grädda i ca 10-12 min i 175 grader tills det fortfarande är lite mjukt i mitten.
8. Låt de svalna först lite på plåten och sedan på ett galler.
 
Lycka till!
 
Felicia




Chokladbullar
Publicerat den

 
Imorgon är det ju kanelbullensdag men vi gjorde chokladbullar istället. De blev verkligen supergoda!
 
Blir ca 30 bullar.
 
Ingredienser:
Bulldeg:
100 g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 dl socker
13-14 dl mjöl
lite salt
 
Fyllning:
150 g smör
ca 2-3 msk kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
ca 50 g hackad mörk choklad
 
Garnering:
30 g mörk choklad
30 g vit choklad
Rostade hasselnötter om man vill
 
1. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt mjölken.
2. Smula ner jästen i en bunke och när mjölkblandningen är fingervarm häll denna över och rör ut jästen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget tills den blivit blank och fast. Lägg på handduk och låt den jäsa i 30 min.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
5. Kavla ut bulldegen på ett mjölat bord tills den är ca 0,5 cm tjock.
6. Bred ut fyllningen ändå ut till kanterna.
7. Vik degen på 3 så att fyllningen överlappas.
8. Skär degen i skivor, ca 2 cm breda, tvinna de och rulla ihop de till en bulle.
9. Låt jäsa i 30 min till.
10. Grädda i ugnen i ca 8 min på 225 grader.
11. Låt svalna på galler, garnera och njut! 
 
Felicia och Ebba




Fryst banan med jornötssmör
Publicerat den

 
Dessa små frysta bananskivor är otroligt goda! Perfekta som små snacks!
 
Ingredienser:
Banan
Jordnötssmör (rekommenderar green choice)
Egen nutella 
 
1. Skär banan i skivor, lägg en klick jordnötssmör imellan två skivor.
2. Sätt in i frysen i minst 30 minuter.
3. Smeta på en klick nutella och ät! 
 
Felicia
 




Chokladdoppade brownies
Publicerat den

Dessa brownies blir en bra storlek och är jättegoda! 
 
Ingredienser:
110 g smör
230 g choklad
3 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
lite mindre än 2 dl mjöl (ca 1,8 dl)
1 krm salt
200 g choklad att doppa i
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i eller smörj en ugnssäker form (ca 28x18 cm)
2. Smält smör och choklad och låt svalna, detta går snabbast om blandningen får svalna i kylen. 
3. Rör i socker i chokladblandningen och vispa sedan i äggen ett i taget. 
4. Rör i mjöl, salt och vaniljsocker. Häll sedan i smeten i formen och grädda i ugnen ca 30-35 min. 
5. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. 
6. Dessa brownies kan antingen doppas i choklad eller ha choklad ovanpå. Om de ska doppas måste de först skäras upp i rutor, sedan doppas i smält choklad och stelna på ex. Ett galler ovanför ett bakplåtspapper där den överflödiga chokladen kan droppa ned.
Om de bara ska vara choklad ovanpå behövs det inte lika mycket choklad. Då smälts chokladen och bres ovanpå hela brownien. Skär i rutor med en varm kniv när chokladen nästan har stelnat. För att få en varm kniv kan man hälla varmt vatten över den och sedan torka av den. 
Det går även bra att använda fyllningen som användes i macroonreceptet och bre ovanpå. 
 
 
Lycka till!
Silke




Hallonbrownietårta
Publicerat den

 
Det här är en av mina nya favorittårtor! Både bottnarna och frostningen passar väldigt bra ihop. Dessutom är tårtan väldigt lätt att göra!
 
Receptet finns här!
 

Lycka till!
 
Silke




Egen "nutella" och äppelchips
Publicerat den

 
Jätteenkelt och väldigt gott att göra både egen nutella (smakar lite mer nötigt) och egna äppelchips!
 
Ingredienser Nutella
150 g hasselnötter
2,5 msk kakao
1,5-2 msk agave sirap/honung
2 krm vaniljpulver
ca 2 msk turkisk yoghurt
ca 2 msk mjölk (beroende på hur rinnig du vill ha)
 
1. Rosta hasselnötterna i ca 10 min på 200 grader.
2. Lägg hasselnötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalen.
3. Lägg dem i mixern och kör tills de blivit som ett smör. Kan ta upp till 10 min och man kan behöva peta ner nötter från kanterna.
4. Tillsätt övriga ingredienser.
5. Förvara i kylen
 
Ingredienser Äppelchips
Äpple
Kanel
En bunke med vatten och saft från ca 1/2 citron
Lite fett - kokosolja eller smör
 
1. Skär ett äpple i tunna skivor, antingen på mandolin eller med kniv.
2. Lägg skivorna i bunken med vattnet (för att förhindra att de blir bruna)
3. Strö ut fett i ett tunt lager på en tallrik
4. Torka av äppelskivorna från vattnet och lägg de på tallriken utan att de överlappar varandra
5. Strö över mycket kanel
5. Sätt in de i micron i ca 4 min - tills de börjar släppa ifrån tallriken
6. Vänd på de, strö över lite till kanel och sätt in de i micron i ca 2 min
7. De blir krispigare när de svalnat av lite, förvara i en lufttät burk
 
Lycka till!
 
Felicia




Hallon och choklad"cheese"cake
Publicerat den

 
Var inne på ptbyemma.se och såg receptet på denna underbara frozen "cheese"cake. Har ändrat några få grejer ifrån hennes recept!
 
Blir en stor cheesecake, räcker till ca 8 personer
 
Ingredienser:
1:a lagret
8 urkärnade dadlar (färska eller torkade blötlagda)
2 dl cashewnötter
2 dl kokosflingor
0,5 dl kakao 
1 dl vatten

2:a lagret
2 avokado
1,5 dl kakao
2-3 krm vaniljpulver
1 dl kokosolja
1,5 dl kokossocker eller ca 0,5-1 dl honung/agave sirap (efter smak)
 
3:e lagret
4 dl frysta hallon
1 msk chiafrön
 
1. Börja med lager 3. Tina hallonene lite (de ska fortfarande vara lite frusna). Mixa tills de blivit släta och tillsätt chia frön,ställ åt sidan.
2. Mixa ihop ingredienserna till lager 1 tills de blivi en grynig massa. Tryck ut i en form och pressa ihop tills det blivit en kompakt botten.
3. Mixa ihop ingredienserna till lager 2 till en slät massa och släta ut ovanpå lager 1.
4. Lägg tillsist över lager 3 och ställ in i frysen någon timma. 
5. Servera den gärna med lite vaniljyoghurt!

Felicia
 
 
 
 




Choklad och hallon brownie
Publicerat den

 
När jag läste detta recpet var jag först lite tveksam till de svarta bönorna men dessa brownies blev verkligen supergoda och man kan verkligen inte tro att det är bönor i! Testa, ni kommer inte ångra er!
 
Blir ca 18 små brownies 
 
Ingredienser:
Brownie
2 1/2 dl svarta bönor
2 ägg
1 banan
5 msk kokosolja
1/2 dl äppelmos
1/4 dl honung
1/2 tsk vaniljpulver
5 1/2 msk kakao
1 tsk bakpluver
1/2 tsk bikarbonat
 
Hallontopping
1,5 dl hallon
ca 1 msk honung
ca 3 msk kokosflingor
 
1. Skölj de svarta bönorna.
2. Lägg i alla ingredienser till brownien i en mixer och mixa ordentligt tills allt blandat sig väl.
3. Häll över smeten i en liten ugnsform (ca 20x26) med bakplåtspapper i.
4. Sätt in i ugnen i ugnen på 175 grader i ca. 25-30 min. Den ska vara lite kladdig i mitten.
5. Mosa hallonen och blanda de med lite honung. Häll på direkt när brownien är klar.
6. Låt stå i kylen en stund och toppa sedan med lite koksflingor. 
7. De är godast kalla! Förvara i kylen eller i frysen.
 
Receptet av själva brownien hittade jag här.
 
Felicia



hittarecept.se