Chokladdoppade brownies
Publicerat den

Dessa brownies blir en bra storlek och är jättegoda! 
 
Ingredienser:
110 g smör
230 g choklad
3 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
lite mindre än 2 dl mjöl (ca 1,8 dl)
1 krm salt
200 g choklad att doppa i
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i eller smörj en ugnssäker form (ca 28x18 cm)
2. Smält smör och choklad och låt svalna, detta går snabbast om blandningen får svalna i kylen. 
3. Rör i socker i chokladblandningen och vispa sedan i äggen ett i taget. 
4. Rör i mjöl, salt och vaniljsocker. Häll sedan i smeten i formen och grädda i ugnen ca 30-35 min. 
5. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. 
6. Dessa brownies kan antingen doppas i choklad eller ha choklad ovanpå. Om de ska doppas måste de först skäras upp i rutor, sedan doppas i smält choklad och stelna på ex. Ett galler ovanför ett bakplåtspapper där den överflödiga chokladen kan droppa ned.
Om de bara ska vara choklad ovanpå behövs det inte lika mycket choklad. Då smälts chokladen och bres ovanpå hela brownien. Skär i rutor med en varm kniv när chokladen nästan har stelnat. För att få en varm kniv kan man hälla varmt vatten över den och sedan torka av den. 
Det går även bra att använda fyllningen som användes i macroonreceptet och bre ovanpå. 
 
 
Lycka till!
Silke






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

hittarecept.se